Vilken sport passar mig?

Ibland önskar jag att jag höll på med någon sport. Jag känner att det är en del av mitt liv som jag kanske borde ta tag i. Alla vet ju att det är bra att träna, men jag är liksom lite för lat och bekväm för att finna något nöje i det. Jag vet att jag aldrig skulle kunna hålla en rutin med löpning eller spinning eller någon liknande träning då jag helt enkelt tycker att det är för tråkigt, men å andra sidan är jag inte heller någon lagspelare som skulle offra en stor portion av min lediga tid till att träna fotboll, hockey eller något liknande. Det jag skulle behöva är en rolig ensamsport där man samtidigt kan träna tillsammans med andra, och som är ”lite lagom jobbig”, eller hur man nu ska uttrycka det.

Testa simning?
Jag har en kompis som håller på med simning och det verkar faktiskt som något som jag skulle kunna testa. Som jag ser det så har simning flera fördelar. För det första är det ganska lätt att hålla på med. Om man till exempel jämför med löpning så är ju simning mycket ”enklare” då man ju glider fram i ett vatten istället för att kämpa sig fram på torr mark. Dessutom slipper man bli svettig, för man är ju redan blöt. Och så verkar det faktiskt ganska roligt. Det är ju kul att vara i vatten.

Min kompis tränar själv men också i grupp med ledare. Han ska snart iväg till Älvdalen i Dalarna på ett simläger på Älvdalens Camping som tydligen har en av Sveriges få 50-metersbassänger. Ett läger i Älvdalen låter ju inte helt fel om ni frågar mig. Nu satsar han i och för sig ganska mycket på sin sport och det skulle knappast jag göra om jag började. Jag skulle bara simma för skojs skull och för att få lite bättre kondis och lite mer muskler, och då kanske det inte direkt är träningsläger i Dalarna nästa som gäller…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *