Om mig och bloggen

Varmt välkomna hit till min sida! Jag heter Mickael, kallas för Micke, och bor i Stockholm sedan ett antal år tillbaka. För de flesta Stockholmare så blir det mer uppenbart var man bor om man pratar i termer kring tunnelbanesystemet. Det betyder alltså att det oftast kan vara betydligt enklare att koppla en person till en stadsdel med hjälp av tunnelbanestationer istället för själva stadsdelarna. Dock brukar de i många fall överensstämma men för att verkligen veta i detalj så är det alltid bra att säga vid vilken tunnelbanestation man bor för exaktare förklaring.

Jag bor vid Vreten, en tunnelbanestation i Solna. Ni skulle vara betydligt mer fundersamma på var jag bodde om jag bara sagt Solna, eftersom dessa norra delar av Stockholm är väldigt stora. Med hjälp av tunnelbanesystemet blir det då enklare för människor att förklara var man verkligen bor. Jag gillar Vreten och det märks kanske med tanke på att bloggen heter som den heter. Men den uppmärksamme noterar också att namnet är tvådelat. Bloggens namn har även en ingrediens av stjärnor. Det är det som kommer att sätta standarden för vad denna blogg kommer att handla om, nämligen om stjärnor, astronomi och alla olika saker som man kan hitta i det fantastiska universumet.

Många som finner ut av mitt stora intresse för stjärnor, planeter och andra galaxer frågar mig ofta om jag tror att det finns liv någon annanstans. Jag säger alltid ja. Intrycket som de flesta brukar få är att jag tror att det finns mängder av små gröna män som åker omkring med rymdskepp men grunden till mitt svar är snarare vetenskapligt grundat än att jag ställt mig bakom någon tro på utomjordningar. Visst är det så att det inte finns något offentligt bevis på att utomjordningar existerar men då kan man bara se på sannolikhetsläran. Att vi, på en så pass liten planet i ett så litet solsystem skulle vara de enda som har potentialen till att liv ska existera är mer osannolikt än att det finns liv på andra planeter. Frågan är bara hur detta livet ser ut och har utvecklats. Det kan vara allt från encelliga organismer till samhällen påfallande likt vårt. Det är en fråga som vi nog inte kommer att få svaret på under ett antal generationer. Det kommer att dröja, men tids nog får vi svaret.