Konst – ett annat intresse

Som ni vet så är jag väldigt intresserad av rymden, och det är också det som den här bloggen till stor del handlar om, men jag tänkte passa på att berätta lite om ett annat intresse som jag har också. Det kan ju kanske vara roligt för er att få höra lite mer om mig, för jag går ju trots allt inte runt och tänker på stjärnor och planeter 24 timmar om dygnet. Det är nämligen så att jag är ganska konstintresserad, och min favoritkonstnär genom tiderna heter Anders Zorn. Jag är otroligt fascinerad av hur han har lyckats fånga så mycket känslor i sina målningar.

I sommar ska jag besöka ett hotell som heter Green Hotel som har en egen konstsamling där man bland annat kan se målningar av Anders Zorn (och av Carl Larsson, Picasso, Chagall och många fler av de stora talangerna). Hotellet ligger i Tällberg, mellan Leksand och Rättvik, och eftersom Anders Zorn var från Dalarna så är det förstås dit man ska bege sig om man vill se hans målningar. Det finns också ett museum som heter Zornmuséet cirka fem mil från Tällberg (i Mora, där Anders Zorn föddes och dog) som jag också ska besöka.

green hotel

Fantastisk utsikt från hotellet!

Från Tällberg är det också bara cirka sex mil till Sundborn där man kan besöka Carl Larsson-gården, som är huset som Carl Larsson med familj bodde i och som nu är ett museum. Det ska tydligen vara helt fantastiskt att kliva in i konstnärshemmet där inte bara Carl Larsson har satt sina avtryck utan även hans fru Karin Larsson, som också hon var en konstnär som arbetade mycket med textilier.

Det kommer att bli en riktigt rolig tur och jag längtar både efter att få se den vackra konsten och efter att få uppleva Dalarna på sommaren. Den fantastiska naturen och kulturen som finns där är verkligen något alldeles speciellt!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *